Novosti

S ciljem podržavanja udruga koje promiču zaštitu kulturne baštine i njegovanje glazbene kulture, Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo „Zoranić“ doniralo je Udruzi Ižana i prijatelja Iža „Iž u srcu“ instrument pianino.
Suradnja je to ostvarena zahvaljujući Davorki Mezić, dugogodišnjoj članici „Zoranića“ i Ižanki, koja je spojila dvije udruge u ovoj plemenitoj nakani baš u ovoj godini u kojoj „Zoranić“ obilježava svoj 115. rođendan. Udruga „Iž u srcu“ i predsjednica gospođa Ana Trninić svojim djelovanjem promiču i njeguju kulturu i tradiciju u mjestu Veli Iž organizacijom koncerata, gostovanja, predstava, književnih večeri i nizom drugih aktivnosti.
Instrument je imao i službenu „premijeru“ u subotu, 1. srpnja na koncertu u Domu kulture u Velom Ižu na kojem su nastupili naša poznata sopranistica i operna pjevačica Nela Šarić uz pratnju Tomislava Košte na klaviru, a sve u sklopu Iškog kulturnog ljeta. Bila je to večer ispunjena prekrasnom glazbom u kojoj je uživala mnogobrojna publika koja je pratila ovaj koncert. Prije samog koncerta izvršena je i službena primopredaja instrumenta od strane Silvije Romić, predsjednice HPGD-a „Zoranić“, i gđe Trninić koja se zahvalila na ovoj vrijednoj donaciji uz napomenu da će isti biti na radost i korist kako žiteljima ovog otočnog mjesta, tako i svim glazbenim i ostalim gostima koje će Veli Iž ugostiti.