Novosti

Gostovanje u Beogradu

1. prosinca 2018.

Mješoviti pjevački zbor Hrvatskog pjevačko glazbenog društva “Zoranić” upravo se vratio s gostovanja u Beogradu, gdje je u subotu, 1. prosinca održao cjelovečernji koncert u crkvi sv. Ante Padovanskog.

“Zoranić” je u Beogradu gostovao na poziv Hrvatskog kulturnog društva “Hrvatski kulturni centar-Beograd” koje djeluje u tom gradu i koje redovito priređuje gostovanja hrvatskih glazbenika, umjetnika, pisaca. Pokrovitelj ovog koncerta bio je Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Domaćini Zadranima bili su Ljiljana Crnić, predsjednica HKD-a, kao i Aleksandar Alač, potpredsjednik, koji su na samom početku koncerta pozdravili brojnu publiku, među kojima je bio i veleposlanik RH, Goran Bakota.

Mješoviti se pjevački zbor, predvođen dirigentom Tomislavom Koštom, predstavio na koncertu pod nazivom “Kao nekad pred Božić” i to odabranim a cappella programom koji se sastojao od skladbi hrvatskih i stranih autora, ali i prigodnih božićnih napjeva.

Dolazak Zadrana u Beograd privukao je velik broj Hrvata koji žive u tom gradu, a pristigli su i oni iz Vojvodine.

“Zoranićeva” večer završila je pozivom na bis što je dokaz da je ovaj zadarski zbor ponovno ostvario uspješno gostovanje u inozemstvo i dostojno predstavio svoj grad i regiju.