Novosti

Skupština HPGD Zoranić

28. veljače 2019.

Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo “Zoranić” u četvrtak, 28. veljače 2019. u prostoriji u kojoj održava probe u Kneževoj palači održalo je Izbornu skupštinu na kojoj su izabrani novi članovi Upravnog i nadzornog odbora.

Ova se skupština održava svake četiri godine pa su tako aktivni članovi “Zoranića” imali priliku odabrati nove predstavnike u Upravni i nadzorni odbor.

Skupština je, prema tradiciji, započela izvođenjem “Zoranićeve” neslužbene himne, a to je pjesma Jakova Gotovca “Petar Zoranić”.

Osim samih izbora, skupština je bila prilika i da se rezimira rad dosadašnjeg vodstva kao i predsjednice Silvije Romić. Između ostalog, ona je istaknula najznačajnije stvari koje su se dogodile u proteklom razdoblju, a to su selidba iz Providurove palače nakon 26 godina, promjena dirigenta koja je nastupila u 2017. kao i proslava velike obljetnice - 110 godina postojanja Društva koja se obilježavala tijekom 2018. nizom koncerata kao i izložbom u Gradskoj loži.

O uspjesima “Zoranića” na natjecanjima govorio je dirigent Tomislav Košta, kao i o mnogobrojnim nastupima i cjelovečernjim koncertima u zemlji i inozemstvu.

Nakon provedenih izbora, u Upravni odbor izabrani su Franko Božajić, Ivana Strmota, Dragan Stipaničev, Silvija Romić, Ana Lulić, Sara Košta, Mirela Budija, Josip Džapo i Loris Gauta, a u Nadzorni odbor Davorka Mezić, Tea Šegić i Ivan Matešić.

Nakon toga sastali su se Upravni i Nadzorni odbor koji je izabrao novo vodstvo. Rizničarem je postao Josip Džapo, tajnica je Ana Lulić, dopredsjednik Društva Franko Božajić, a u drugi mandat izabrana je Silvija Romić.