Novosti

Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo "Zoranić" ovih dana završava još jednu uspješnu pjevačku sezonu koja je bila obilježena brojnim nastupima, gostovanjima, ali i nagradama.

Tim povodom u utorak, 4. lipnja 2019. u 20 sati u crkvi sv. Donata Zbor "Zoranić" priredio je Godišnji koncert pred svojom vjernom domaćom publikom.

Za tu su prigodu pjevači pod ravnanjem dirigenta Tomislava Košte izveli repertoar sastavljen od skladbi izvođenih tijekom protekle sezone. Tako je publika u sv. Donatu mogla uživati u skladbama domaćih i stranih autora klasičnog zborskog žanra, uz dva stavka iz "Magnificata" Johna Ruttera kao i nešto ležernijem repertoaru kojeg Zoranić izvodi u posljednje vrijeme. Za tu prigodu Zbor je pratio klavirist Ivan Štorić.

Publika u zadarskoj rotondi s oduševljenjem je pozdravila nastup pjevača koji su im zahvalili bisom izvodeći "Bohemian rhapsody" od Queen.

Inače, Zoranić je uspješnu sezonu nedavno potvrdio i još jednom nagradom i to srebrom kojeg su pjevači osvojili na 3. Međunarodnom natjecanju zborova u Karlovcu.

Osim toga, prošle godine u listopadu osvojili su srebro i na natjecanju zborova u Rovinju u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a svečano su proslavili i 110. obljetnicu postojanja "Zoranića". Za tu su prigodu, podsjetimo, u studenom u katedrali sv. Stošije održali i svečani obljetnički koncert na kojem su se predstavili pripremljenim programom.